Torische lenzen

Torische lenzen zijn een uitkomst voor mensen die last hebben van astigmatisme. Onder normale omstandigheden is het hoornvlies van het oog rond, maar bij mensen die last hebben van astigmatisme is het hoornvlies onregelmatig of ellipsvormig. Dit zorgt ervoor dat het licht dat de ogen binnenkomt wordt vervormd. Dit wordt ook wel refractie of lichtbreking genoemd.

Zijn uw torische lenzen aan vervanging toe? Vandaag besteld is morgen in huis.

Klachten bij astigmatisme

Als je last hebt van astigmatisme kun je moeite hebben met lezen of je hebt last van wazig zicht dichtbij of veraf. Ook kun je last krijgen van hoofdpijn. Heb je last van bovenstaande klachten? De opticien of oogarts kan met behulp van een aantal testjes kijken of je last hebt van astigmatisme.

Je kunt deze oogafwijking corrigeren met behulp van torische lenzen. Deze lenzen zijn anders gevormd, waardoor ze de kromming van het hoornvlies kunnen corrigeren. De pasvorm is erg belangrijk bij torische lenzen. De lens moet precies op zijn plek (blijven) zitten, anders heeft dit invloed op je zicht.

Onze lenzen:

Keuze uit verschillende lenzen

Torische lenzen corrigeren niet alleen astigmatisme, maar kunnen ook andere visuele correcties aanpakken zoals bijziendheid of verziendheid. Ook bij torische lenzen kun je een keuze maken uit dag-, week- en maandlenzen. Wij adviseren je graag over welke lens het beste past bij jouw ogen en levensstijl.